2011. július 15., péntek

Töltött hús nyúlból


Erre a célra a hasi részt használom, egy darab általában-a nyúl nagyságától függően, egy nagyobb tenyérnyi. A hús szeleteket megsózom, zsemlemorzsába jól belenyomkodom. A tepsibe pár kanál olajat teszek, majd két szelet, így elkészített húst, szorosan egymás mellé. Ráütök 2 tojást, majd ismét két szelet hús következik, ismét tojás, azután a hús, míg el nem fogy. Én többnyire 8 szeletből szoktam készíteni. Egy órát lefedve fóliával, 200 fokon a sütőbe teszem, majd leveszem róla a fóliát és pirosra sütöm, párszor meglocsolom. Melegen főzelékkel fogyasztjuk, de kitűnő hideg tálként is salátával.

8 megjegyzés:

  1. Első ránézésre nem lehet rossz! Köszönjük!
    Jó hétvégét Rózsaszál! Gabipapa

    VálaszTörlés
  2. Kedves Rózsa küldtem a meghivót, de ment egy mail is olvasd el.

    Szép estét jó pihenést kivánok szeretettel:))

    VálaszTörlés
  3. Gabipapa, köszönöm szépen, nektek is szép hétvégét:)
    Ami a töltött húst illeti, nagyon finom és más húsból is elkészíthető.

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon gyors volt, köszönöm kedves Anikó, puszi érte, mentem is elolvasni.:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon gusztusos ez a husi! Máris éhes lettem. A receptet megjegyzem.
    Jó hétvégét!

    VálaszTörlés
  6. Érdemes kipróbálni akár más fajta húsból, nagyon finom.
    Jó étvágyat hozzá kedves Hólabda:)

    VálaszTörlés
  7. Isteni lehet, nyúlból most nem, de más húsból készítek a hétvégére!

    VálaszTörlés
  8. Bármelyikből nagyon finom.
    Jó étvágyat hozzá:)

    VálaszTörlés