2011. július 23., szombat

Sült töltött paprika nyúlhúsból


A darált húst, egy kisebb fej vöröshagymán párolom, só és egy kis bors hozzáadásával, míg meg nem fehéredik, ez idő alatt megfőzöm a rizst mikróban, mikor kicsit kihűlt hozzáadom az apróra feldarabolt zöldség zöldjét,összekeverem a hússal, ezzel töltöm meg a paprikákat. 2 dcl tejfölt elkeverek egy kevés joghurttal, a paprikákra öntöm, lefedem fóliával, 200 fokra a sütőbe teszem, míg a paprikák meg nem puhulnak. Leveszem róla a fóliát, meglocsolom egy kis olajjal, visszateszem a sütőbe, míg a paprikák meg nem sülnek.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusosan nez ki! meg soha nem ettem sutve, csak paradicsomosan fozve.Egyszer kiprobalom.Koszonom a recepted Kedves Rozsa, es szep vasarnapot kivanok!

    VálaszTörlés
  2. Ágnes, próbáld ki, bármely húsból elkészíthető, a férjem nem szereti a befőtt paradicsomot, így majdnem egyáltalán nem készítettem töltött paprikát míg ezt ki nem próbáltuk.:)
    Köszönöm a látogatást és jó pihenést kívánok:)

    VálaszTörlés
  3. Erika, köszönöm:) neked is jó étvágyat a vasárnapi ebédhez:)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon tetszik. Szívesen elkészítem, mégha nem is nyúlhús lesz az alap.

    VálaszTörlés
  5. Nyugodtan, kedves Hólaba, bármely húsból nagyon finom:) jó étvágyat hozzá.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki! Bizonyára nagyon ízletes is. Csak egye meg valaki helyettem a sült paprikát. :) A töltelék jöhet. Még hasonlót sem ettem a két hét "csavargás" alatt.

    VálaszTörlés
  7. De biztos élményekben gazdag, két heted volt Józsi, a töltött paprika(paprika nélkül) pedig megvár:)))

    VálaszTörlés
  8. Volt, volt! Majd mutatom, ha rendeztem a képeket. :)

    VálaszTörlés