2014. április 17., csütörtök

Áldott húsvéti ünnepeket

Nemrég olvastam egy könyvet Henri J. M. Nouwen-től A szeretet belső hangja, melyben mindenki valahol meg tudja találni a saját megnyugvását, ebből hoztam egy részletet, mellyel minden kedves látogatómnak kívánok békés készülődést és Áldott húsvéti ünnepet.
"Fájdalmad mély, s nem fog csak úgy magától elmúlni, emellett egyedül a tiéd, mivel legkorábbi élettapasztalataiddal függ össze.
Az a feladatod, hogy hazahozd ezt a fájdalmat. Mindaddig, amíg sérült részed idegen marad felnőtt éned számára, a fájdalom benned és másokban is kárt tesz. Be kell építened fájdalmad belső énedbe, és hagyni, hogy gyümölcsöt érleljen szívedben és mások szívében.
Erre utal Jézus, amikor arra kér téged, hogy vedd fel a kereszted. Arra biztat, hogy ismerd fel és öleld magadhoz egyedi szenvedésed, és bízz benne, hogy ebben rejlik a megváltáshoz vezető utad. Kereszted felvétele elsősorban azt jelenti, hogy megbarátkozol sebeiddel, és hagyod, hogy azok feltárják számodra saját igazságodat.
Nagy a fájdalom és szenvedés a világban. A legnehezebb azonban a saját fájdalmad elviselése. Ha már felvetted a kereszted, tisztán fogod látni mások keresztjét, s felfedheted számukra saját útjukat, mely az örömhöz, a békéhez és szabadsághoz vezet,"

18 megjegyzés:

  1. Mély mondanivalójú, szép idézet!..... többször el kell olvasnom, hogy teljes mondandóját megértsem. Köszönöm!
    Tartalmas húsvéti ünnepet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Rózsám ! Szépséges húsvéti ünnepeket kívánok az egész családnak !

    VálaszTörlés
  3. Kedves Rózsa! Gyönyörű az idézeted! Engem mélyen megérintett, ugyanis április 11-én vettünk végső búcsút a testvéremtől. Köszönöm a szép gondolatot.
    Áldott húsvéti ünnepeket kívánok az egész családnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszinte részvétem Ica, én magam is ezekkel a gondolatokkal lépek az ünnepbe, bár más okból, de a fájdalom az fájdalom, próbálkozok a keresztemet magammal vinni és fájdalmamat elfogadni :(

      Törlés
  4. Nagyon mindent megmozgato egy emberben az idezeted Rozsa !

    Bekes , aldott Unnepet Kivanok! es konnyebb , szebb napokat Neked es szeretteidnek!

    puszillak!

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Ez tulajdonképpen tavalyi kép, az idén még nem festettünk tojást, az unokámnak gipszben van a keze, így elmarad a hagyományos, hagymahéjjal festett tojás, színes tojások lesznek.

      Törlés
  6. Nagyon szép.........békés, örömteli, szeretettel teljes ünnepet kívánok Neked és családodnak!
    Erika

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép ,örülök hogy olvashattam .Rózsám Áldott békés Husvétot kivánok nektek

    VálaszTörlés
  8. Békés ünnepeket és jó pihenést, sok locsolót kívánok !

    VálaszTörlés
  9. Drága Rózsám, áldott, békés húsvéti ünnepet kívánok nektek!

    VálaszTörlés