2014. április 12., szombat

Tavaszi színek

Megérkezett a várva várt tavasz, megannyi színnel és még több árnyalattal, amit csak a nagy varázsló természet tud kikeverni, ahol még a fehérnek is számtalan árnyalata van. Visszatértek a gólyáink, fecskéink, szorgos emberek munkálják a földjeiket, új élet kezdődik, fák mint a pattogatott kukorica, bokrok számtalan színben pompáznak, még a gyomnövények is ünneplőbe öltöztek.
Van-e szebb dolog madárcsicsergésre ébredni? Egy kiadós séta a sokszínű természetben? Lehet-e szomorú valaki, látván ezt a csodát?
Van-e jobb illat az orgona illatától? Lehet ilyenkor valaki szomorú?
Mégis mindenhol gondterhelt arcokkal találkozok, mindenkinek a saját keresztje a legnehezebb.Parancs János: Ismét a tavasz

"...Ez az évszak a bizalomé, a bizakodásé:
ilyenkor röstellem, hogy gyanakvó,
hitetlen és erőtlen lélek vagyok.
Mert gyönyörű ez a lázas igyekezet és lobogás,
gyönyörű ez az önfeledt, csapongó szárnyalás,
ez a lebírhatatlan, ösztönös és vegetatív remény."

14 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Meg sem lehetne számolni, hány szín van csak itt a környékemben, viszont a sok zöld még kicsit várat magára. Ma kinyílt a lila akácom is, szinte levél nélkül.

   Törlés
 2. Köszönöm a gyönyörü képeket !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Judit, nálunk már ilyen színes a természet, valószínű nálatok is az idén korábban érkezik a tavasz.

   Törlés
 3. Csodás képek, szép idézettel zárva!
  Nekem is egyik kedvenc évszakom.......ébred a természet, megújul az élet, s nekünk ezt a csodát nem szabad nem észrevenni. Sajnos ebben a rohanó és gondterhelt világban ritkán szánunk időt arra, hogy néha megálljunk, s csendben gyönyörködjünk a természet szépségében. Pedig megérné....elég néhány perc, hogy feltöltődjünk, gondjainkat elfeledve gyönyörködjünk ebben a csodában.......szebbé varázsolja a napjainkat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Erre szerettem volna utalni Erikám, mi emberek nem tudunk így megújulni mint a természet, hosszú szürkeség után kivirágozni, pedig milyen jó is lenne, letenni gondjainkat és színesbe látni a világot...

   Törlés
 4. Csodas kepek! ezt sokszor szinterapinak is nevezem, a szurkeseg utan.Az is, mert csak nezve is vidamabb lesz az ember.Itt felenk pedig meg rugyek sincsenek, de majd jonnek lassan:)
  Nagyon szep bejegyzes!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm kedves Ágnes, igen egy természetes színterápia is lehetne, ingyenes csak ki kell menni, a környezetemben megtalálhatók.
   Remélem kitesz a tavasz magáért nálatok, hogy kárpótoljon benneteket a hosszú és nehéz télért.

   Törlés
 5. Gyönyörű képek! S mellé fűzve a sok igaz szó! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm dicsérő szavaidat, valahogy úgy ítélem meg, a sokszínűség nem hozta meg a várható hatását, legalább az én környezetemben nem :(

   Törlés
 6. Ez a sok szépség remélem a te kertedben mind megtalálható, öröm számomra végig nézni :)
  Remélem mindig megtalálod a közvetlen környezeted szépségeit..... és megosztod velünk!
  Hasonló szép hetet neked!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Jutka, minden nem található a kertemben, de többsége igen, a többit a közeli környezetemben találtam, szívesen hozom nektek és kívánok gondmentes hetet.

   Törlés