2012. szeptember 12., szerda

Barátság kukorica

Vannak életünkben barátságok, melyek rövidebb, vagy hosszabb ideig tartanak, találkozások, elválások, közös emlékek és vannak kedves,  internetes találkozások, melyek időtállók, sokszor szorosabbak mint való életünkben. Egy ilyen barátság juttatta el hozzám messziről ennek a pattogatni való, földieper színű és alakú kukoricának a magját is, kedves ismerősöm, Ágnes blogján, egy játék keretében nyertem. A bácskai földet és sok locsolást, nagyon szerette, így kicsit nagyobbak lettek mint elődük, szépen termett, minden egyes magja kikelt, kicsit nosztalgiázva letörtem, most az ebédlőm dísze egy kosárban, a barátság pedig megérte a beérést, most is tart.
Ígéretemhez híven, tovább fogom adni, mint barátság jelképét, aki szeretne ilyet vetni és van neki hova, küldje el a címét.

24 megjegyzés:

  1. Ó, nagyon kedves,szép színű kukorica!
    Én tengerihagyma hagymácskákat küldtem tavasszal szerteszét.:)
    Egyetértek minden szavaddal! és sokszor elgondolkozom, hogy milyen furcsa ez az internetes dolog, de nekem sok örömet okozott és másnak is.Mégis furcsa.

    Tudsz róla,hogy vírusos lett a blogod?Az enyém is.:( Le kellett vennem mindenhonnan a MixPod-ot,a zemét és megszünt .Az a vírusos, az egész.:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mammka, én az internet világába későn kapcsolódtam be, most nagyon sajnálom, hogy előbb nem keltette fel az érdeklődésemet, egyetértek veled, sok örömet okozott, kitöltötte az időmet, sok mindent találtam ami érdekel és sok kedves emberrel ismerkedtem meg, furcsa nekem is, itt a név sem fontos és a kép sem, úgy is tudunk közös témát találni.
      Ez a küldözgetés pedig kimondottan tetszik, van kertem és szívesen gondozom a növényeket, akaratlanul is eszembe jut a föld másik felén élő ismeretlen-ismerős.
      A vírusról nem tudtam, más még nem szólt, elég megbízható védelmi rendszerrel rendelkezek, a régi MixPod már nem működött, újat töltöttem le, de nem kételkedek a szavaidba, nem értek túlságosan hozzá, ha még valaki észleli, le fogom venni.

      Törlés
  2. Jujj de szép lett a tied is! :))))
    Mennyit sikerült leszednek? Megszámoltad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Edit, megszámoltam, 83 cső lett rajta, de ebből többet el kellet dobni, kukacok támadták meg, talán ebben a nagy szárazságban a víz vonzotta őket oda:( maradt bőven, majd megszámolom mennyi.

      Törlés
  3. Gyönyörű színe van - a a legelső képen pont úgy néz ki mint egy hatalmas bíbor (?) színű eper...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépek, nagyon örülök neki, nagy kíváncsisággal vártam mi lesz belőle, még ilyet nem láttam, szép, dekoratív.

      Törlés
  4. Nagyon orulok Rozsa:))annyira szepen vittel vegig az ultetestol, hogy nem gyozom elegszer koszonni:))es hihetetlen, hogy elerkeztunk a termesig, Veled is:)
    A napraforgot nem felejtettem el, csak most nem normalisak meg a napjaim, de majd egyenesbe kerulok:)ahogy Editnek is irtam.
    Ez egy nemes erteku jatek lett, olyan, minta kukorica szine es amit jelkepez:)

    puszillak Rozsa!KOSZONOM!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm Ágnes, nagy öröm volt ez számomra, izgalom, várakozás és nagyon sokszor eszembe jutottál. Ne izgulj a napraforgón, most van neked más dolgod is, az pedig biztosan ideér, tudod nekünk van egy angyali postánk.

      Törlés
  5. Gyönyörű termések!
    – és ha minden elvetett magocskából egy-egy igazi barátság kelne ki, ...hát az csodaszép lehetne!

    András

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. András, nagyon szépek és nagyon örülök nekik és ha gondolataid valóra válnának, még jobban örülnék.

      Törlés
  6. Nagyon szép, és amitől azzá lett, az a barátság, amiről írtál. Szerencsére vannak jó, kedves emberek, és van, hogy egymásra is találnak! Még sok év barátságot, és sok-sok kukoricát kívánok szeretettel, kedves Rózsa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsanna, kis dolgokból szoktak lenni a nagyok, ez is így történt, elég kalandos úton jutott el hozzám, de annál nagyobb volt az öröm, gondozni, várni mivé fejlődik, a lényeg pedig a barátság, mely kitartott az érésig és remélem még sok érést meg fog érni.
      Köszönöm a látogatást:)

      Törlés
  7. Gyönyörű a kukoricád és a barátságod is! Annál is inkább mert a blogjaitokon csendes olvasóként követem. Kívánom így folytassátok!
    Internetes világ.... számunkra akik korosabban csöppentek bele valóban furcsa, de rengeteg élményt és barátságot hoz, olyan dolgok történnek meg velem, velünk amit talán húsz évvel ezelőtt álmaimban sem hittem volna.....és nagyon jó!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jutka, teljes mértékben egyetértek amit az internetes világról írtál, pedig bevallom őszintén, nem hittem benne, most örülök, hogy belecsöppentem, azt hiszem mi már mindannyian régen kísérjük egymás blogjait, akár egy jó kis társaságnak nevezhetném.

      Törlés
  8. Szép ez a kukorica... Emlékszem mikor kaptad Ágnestől...Most jöttem újra vissza hogy írjak... a kukoricáról és a barátságról.... Előttem Jutka oly szépen leírta, hogy nem sok mindent tudok hozzáfűzni és egyet értek vele... és a válaszaiddal is...Sokkal elöbb mondta a fiam hogy kérjük az internetet ... sok széppel jóval találkozhatom...nagy unszolással lett... és rájöttem milyen sokat veszítettem.... és nem csak a barátságokról szól.... kitárult a világ...és oly sok szépet láttam már amiről még fogalmam sem volt.... legyen az kézimunka vagy bármi más...Örülök hogy itt vagyok, és ott........ a sok jó blogtársnál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Vera, látod, ahányan vagyunk, más-más formájú blogunk van, mégis tudunk hozzászólni, barátkozni, erről szól a blog, természetesen számomra is az internettel elérhetővé vált sok minden,amiről nem tudtam, vagy tudtam, de nem láttam, jó, hogy ez így van és nagyon örülök neked, mikor jössz.

      Törlés
  9. Nagyon szép lett a kukoricád!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat Rózsika, nem állítottam át a gépet, az enyém az előző hozzászólás is.

      Törlés
    2. Aranyosak lettek Gizella és nagyon örülök nekik.

      Törlés
  10. Olyan a tenyereden, mint egy kis szív. A barátság szerető kis szívecskéje. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megláttad a lényeget és szívből nyújtom mindenkinek, aki elfogadja:)

      Törlés
  11. Újdonság nekem ez az eper színű pattogatni való kukorica, sajnos nekem nincs hová ültetnem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az volt, azelőtt még csak nem is láttam, azért is volt a várakozás izgalmas, sajnálom, hogy nincs hova ültetned, szívesen küldenék kedves Adelid.

      Törlés