2011. november 18., péntek

Töltött fasírozott nyúlból

A húst ledarálom, hozzáadom az előzőleg tejben beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, sót, őrölt borsot, egy kevés őrölt paprikát, 1-2 gerezd zúzott foghagymát, 1 tojást, apróra vágott zöldség zöldjét, jól összedolgozom, homogén masszát készítek belőle. 5-6 tojást keményre főzök, eltávolítom a héját. A tepsibe egy kevés olajat teszek, vizes kézzel egy újnyi vastag réteget a masszából, rárakom sorba a főtt tojásokat és beborítom a massza megmaradt részével. Olajos kézzel megformázom, majd meglocsolom egy kis olajjal, 200 fokon a sütőben ropogósra sütöm. Melegen főzelékkel vagy körítéssel tálalom, hidegen felszelve finom és mutatós  hidegtál összetevője.

10 megjegyzés:

  1. De mutatós ám! Én is jobban szeretem a fasírtokat így megkészítve és tepsiben sütve.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom,nyúlból még nem ettem. Ránézni is tetszik. A tepsibe sütés másik előnye, hogy közbe lehet takarítani stb.

    VálaszTörlés
  3. Én is így jobban szeretem Józsi, készíteni is, az unokáim viszont így nem eszik meg, egész kis golyókat kell nekik sütni. talán, hogy egy harapással túl legyenek rajta :)))

    VálaszTörlés
  4. Hólabda :)) azt hiszem ez a lényeg:)))

    VálaszTörlés
  5. Csurog a nyalam:)nagyon gusztan nez ki, es nyulbol meg en sem ettem, de igy tojassal szoktam kesziteni.
    A fiam is kislabdasan szereti.Lehet hetvegen fasirtozunk:)

    Szep hetveget kivanok Draga Rozsa:)

    puszillak!

    VálaszTörlés
  6. Rózsa még mindig nagyon lassan töltődik be az oldalad....nem tudom miért.Nagyon guszta a fasírt. Melyik részér használod a nyúlnak?
    Nálunk sem szeretik a fiúk a nyulat, de az anyósom és én igen! Sőt a legkisebbik fiam már sütött is nyulat a vendégeinek.....de ő nem evett belőle! pedig nagyon finom!

    VálaszTörlés
  7. Jó étvágyat a fasírthoz, kedves Ágnes:)))
    Puszillak.

    VálaszTörlés
  8. Erika, már több mindent levettem az oldalamról, nem tudom miért töltődik be lassan, nekem nem, elég gyorsan betöltődik.
    A darálni való húshoz a hátsó combokat használom, már vágáskor ki vannak csontozva, feldarabolva és így kerülnek a fagyasztóba.
    Azért, bevallom, én is csak egy idő után tudtam elfogadni a nyúlhúst, mikor láttam a férjem milyen jóízűen fogyasztja.:)))

    VálaszTörlés
  9. Èn is ugyan igy készitem csak darált disznohussal és még a tetejét a husnak mustárral bekenem sütés elött ,lehet tojás mellé fött sárga répát és uborkát is tenni nagyon diszes felszeletelve!

    VálaszTörlés
  10. Ez jó ötlet Erika, ki fogom próbálni, köszönet érte. :)

    VálaszTörlés