A tarkó, nyak, tarkó alsó része, mellkas elülső része, húsban szegény, viszont sok apró csontot tartalmaz, így sütéssel a hús majdnem teljesen eltűnik, főt ételként a sok csont miatt kevésbé élvezhető, ha gyerek van a családban, több mint valószínű, nem fogja tudni elfogyasztani, viszont nagyon finom, tartósítószer és adalék nélküli pástétom készíthető belőle.
Vízbe, melyhez hozzáadok egy kis sót és néhány gerezd foghagymát, megfőzöm míg el nem válik a hús a csonttól, leszűröm és mikor kihűlt, eltávolítom a csontokat. Hozzáadom a sót, borsot, kakukkfüvet és egy e.k. mustárt, turmixal pépesítem, egy üveg edénybe a hűtőbe teszem egy időre, hogy az ízek összeálljanak. Savanyúsággal, friss paradicsommal, paprikával egyaránt fogyasztható.
A háziasszony a család ízlése szerint készítheti, a kakukkfüvet felcserélheti más zöldfűszerre.
Ötletes, mutatós és bizonyára nagyon ízletes is. :)
VálaszTörlésEzt muszály megkóstolni! Köszönöm Rózsaszálam! G.papa
VálaszTörlésMJ mi szeretjük, érdemes kipróbálni.
VálaszTörlésKöszönöm a látogatást:)
Gabipapa, még maradt belőle, téged vár:)))
VálaszTörlésFinom lehet Köszi hogy megosztod velünk is Konyhai fortélyaidat
VálaszTörlésNagyon szívesen Rózsa :)
VálaszTörlésEz nagyon tetszik. Egy kevés most is jöhet a hűtőből!
VálaszTörlésKüldöm, kedves Hólabda:)
VálaszTörlés