2011. július 30., szombat

Nyúl egészben, mustárosan


Sok módját kipróbáltam, míg meg nem állapodtunk a mustáros nyúlnál. Természetesen szoktam sütni más módon is, de legtöbbször ezt a receptet veszem igénybe. A nyulat besózom, minden részét jól bekenem mustárral, tepsibe helyezem és mellé teszek 4-5 gerezd, nem teljesen letisztított foghagymát, leborítom fóliával és egy órára 200 fokon a sütőbe teszem. Leveszem róla a fóliát, meglocsolom olajjal és visszateszem a sütőbe, míg meg pirosodik, közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a forró olajjal.

4 megjegyzés:

  1. Rózsa én csak nyelek nagyokat! Nagyon gusztusos!
    Régebben többször volt az asztalunkon mustáros nyúl. Anyósom tartott nyulakat, így jutott nekünk is. De csak a férjem és én ettük, a gyerekek rá sem néztek! Aztán szegény férjem elment....
    és a nyúl eltűnt az étlapunkról!

    VálaszTörlés
  2. Én most próbálom kicsit népszerűsíteni a nyúlhúst, kicsit feledésbe merült, pedig nem csak specialitásokat lehet belőle készíteni, teljesen egyszerű ételek elkészítésére, amit naponta szoktunk főzni, alkalmas.
    Sajnálom, hogy ilyen emlék köt a nyúlhoz:(

    VálaszTörlés
  3. Mi a halaknál is előszeretettel pácolunk mustárral. Kipróbálom egyszer tapsival is.

    VálaszTörlés
  4. Bevallom őszintén Józsi, nem túl sok halat fogyasztunk, azt is a legrégibb módon, paprikás lisztbe megforgatom és így sütöm, a mustáros pác, számomra új, majd kérek receptet tőled:)

    VálaszTörlés