2011. március 19., szombat

Gibanica


Hozzávalók:

750 gr gibanica tészta(vastagabb rétestészta)
1 kg túró
2 dcl tejföl
5 tojás
só ízlés szerint

A túrót, tojást, tejfölt jól összekeverjük, megsózzuk ízlés szerint, felhígítjuk tejjel és ásványvízzel.
A  tepsit megolajozzuk, ráteszünk egy lapot és kicsit megkenjük olajjal.
A többi lapot darabokra szaggatjuk és az előző masszába tesszük, ráöntjük a tepsibe helyezett lapra, tetejére egy lapot helyezünk és megkenjük olajjal és tejjel.
Mikor kisült, ismét megkenjük tejjel és letakarjuk ruhával, hagy a felső lap megpuhuljon.

6 megjegyzés:

  1. Még nem is hallottam erről, de nagyon guszta és egyszerű elkésziteni ahogy leirtad, tehát kipróbálom egyik hétvégén:))

    VálaszTörlés
  2. Ez egy szerb specialitás, ők nagyon megsózzák, azért írtam ízlés szerint sózni, érdemes kipróbálni, nagyon finom.:)

    VálaszTörlés
  3. Én szeretem és a család is, már rég csináltam, azt hiszem most bepótolom.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta még nem is hallottam róla megcsinálom köszi Gizus!!!

    VálaszTörlés
  5. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, jó étvágyat hozzá Gizella:)

    VálaszTörlés