2013. március 13., szerda

Régi képek

Ez a tél, túl eseménytelenre sikeredett, hó sem volt igazán, hideg sem, mégis olyan hosszúnak tűnik, talán a sok szürkeség miatt. Az első napsugarak már megérkeztek, viszont még hideg van a kertben töltött időre, vagy a szabadban egy kirándulásra, elővettem a régi képeket, nézegettem, sok kép mosolyt csalt az arcomra, viszont van néhány, melyről sok év után sem tudom megmondani igazán miért csal könnyeket a szemembe, létezik olyan érzés, hogy egyszerre az örömtől és bánattól sírunk? Azt hiszem igen.
A kép 1998-ban készült, az idősebb lányom esküvője, a férjem vezette az oltárig, egy életszakasz számunkra lezárult, az első kis fecske kirepült a fészekből. Boldog voltam, látván lányom boldogságát, viszont szomorú is egyben, hisz ezzel sok minden változik, egy hely az asztalnál üres marad. Természetesen ezt követte még sok öröm, jöttek az unokák a közös ünnepek, de ott, abban a percben úgy éreztem a szívem meg fog szakadni.
2003. Budapest, Szent István egyetem, fiatalabb lányom, átvette a diplomáját és még több külön díjat, nehéz volt ez az út, nekünk is és neki is, a várva várt napnak nem is érkeztünk örülni, miután az oklevelet átvette, indultunk a Finn nagykövetségre vízum kérelemért, hogy azután az első géppel elrepüljön messze tőlünk. A másik kis fecske is kirepült a fészekből, hogy vissza-vissza térjen, immár két drága kis unokával. A családi asztalnál már csak kettecskén maradtunk.
2002. november, Református templom Szabadka, 25 éves házassági évfordulónk, nálunk ezt "ezüst lakodalomnak" nevezik. Nekünk nem volt olyan igazi, szép esküvőnk, egyszerűen elmentünk és megesküdtünk, viszont nekem hiányzott a templomi esküvő, én úgy gondolom Isten áldása nélkül nem az igazi, már túl voltunk 25 év jóban-rosszban és itt, akkor megesküdtünk, szerény baráti társaságban megünnepeltük. Ennek már 10 éve, azóta változtunk néhány kg túlsúly és sok-sok ősz hajszál, de még együtt vagyunk a jóban is és a rosszban is, ahogy megígértük egymásnak. Remélem ez még sokáig így is marad és még sok szép vár reánk.

16 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szép bejegyzés. Köszönöm! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és köszönöm, hogy itt jártál. :)

      Törlés
  2. Az élet rendje felnőnek és elhagynak minket a gyermekeink. Mennyivel másabb az unokák felügyelete, játéka:))
    Szívből gratulálok a gyermekeid sikeréhez és a ti boldogságotokhoz, további nagyon sok hasonló boldog évet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves szavaidat Jutkám, remélem így lesz.

      Törlés
  3. Az életben gyakran előfordul, hogy az öröm és a bánat egyszerre....kéz a kézben......jelennek meg életünkben. És bizony mindkettő könnyeket csal a szemünkbe, még hosszú-hosszú évek múlva is. De ez nem a gyengeség jele....hanem a gazdagságé....az érzelmileg gazdagoké. Gyerekeiteket szeretetben, békességben felneveltétek...... felnőttek.....sikeres, boldog emberekké váltak, s most már az unokákkal együtt térnek vissza hozzátok, hogy bearanyozzák az életeteket, s ezekből a boldog percekből tudtok erőt meríteni akkor is amikor távol vannak tőletek.
    Szívből kívánom, hogy sok-sok évet tölthessetek el egymással és a családdal nyugalomban, békességben és szeretetben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm Erika.
      Nagyon érdekes volt számomra, hogy férjemtől függetlenül nézegettük a képeket és ő is ezeket választotta, mint életünk megható pillanatait.

      Törlés
  4. Gyakran nosztalgiázom én is...
    :)
    Fogadd tőlem szeretettel kedvenc idézetemet, ami már hosszú évek óta segít az elfogadásban!

    "Ami volt, azt nem lehet újrakezdeni, ami elmúlt, nem lehet visszahozni. Ilyesmi csak egyszer fordul elő az életben. De vannak más élmények, amelyek legalább annyit érnek, csak épp mások..."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon tetszik az idézet, köszönet érte Mónika.

      Törlés
  5. Oly szépen leírták az előttem lévők... igen csak gondolkodom hogy mit írjak... Csak bólogok....Ahogy múlnak az évek, egyre jobban elérzékenyülünk ..Kívánom hogy még sokáig nosztalgiázzatok és jó egészséget hozzá!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán ez is az évekkel jön, Nálad láttam egy szép, számomra megható összeállítást a fiad születésnapjára, régi képekből, ami szép volt azt szívesen nézegetjük, erre valók a képek és emlékezni is jó.
      Jó egészséget Verám neked.

      Törlés
  6. További sok szépet és jót kívánok Barátnőm! :-) Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Barátnőm, ez igazán kellemes meglepetés, nagyon megörültem Neked.
      Köszönöm a jókívánságokat. :)

      Törlés
  7. Kedves Rózsa !
    Van itt nálunk egy mondás : " A gyerekeink nálunk csak kölcsönben vannak " - ez jutott eszembe a bejegyzés olvasásakor. De ugye mennyire örülhetünk, hogy vannak gyerekeink - hányan hiába sóvárognak az ilyen kölcsön után.
    Szép Vasárnapot kívánok !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit, egyetértek a mondással és a véleményével is, ők adják meg az életünk értelmét, míg szükséges, minden ő értük történik, mikor felnőnek, annyira vagyunk részei az életüknek, amennyire megengedik.
      Szép hetek kívánok.

      Törlés
  8. Jó néha, sötétebb napokon fényképeket nézegetni, én is szoktam. És ne búsúlj, ez az élet rendje...Sok boldogságot még nagyon sokáig !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy vannak képek, sok mindent eszünkbe juttatnak, ami már részünkről feledésbe merült, magam is meglepődtem egy gyerekkori képen a ruha ami rajtam volt, már rég el is felejtettem, anyám varrta, a színe, de még az anyagja is eszembe jutott.
      Köszönöm a jókívánságokat.

      Törlés