2012. november 14., szerda

Nagyis nap

A napokban kitartóan csöngött a telefon, Luca, a legkisebbik unokám volt, szinte levegőt sem vett elmondta, hogy szerdán "Nagyis nap" lesz az óvodában, a meghívókat elhagyta, azért hív meg telefonon, reggel 9-re legyek ott, valami meglepetést is vigyek magammal, édességet, olyant mint a cukorka vagy nyalóka és mondjam meg a Rozi mamának is, ő is vigyen. Lehet ilyen őszinte, szívből jövő kérésnek nem eleget tenni? Rozi mamával elsőknek érkeztünk, már vannak tapasztalataink az ilyen ünnepségekből, mégis még két egyformát nem láttunk. Szép gesztus az óvónéni részéről, így a nagymamáknak is belátásuk van, mit tanulnak kis kedvenceik. Rövid volt az idő, csupán 3 hónap múlt el az év kezdésétől, viszont szép műsort láttunk és az óvónéni mosolygós, jókedvű játékát a kicsikkel.
Az óvónéni már olyan családi, fiatal kezdőként a lányom óvónénije volt, majd legidősebb unokámé Hunoré,  Jessicaé mikor hosszabb időt töltött nálunk és most a Luca is tőle fog iskolába indulni és ez idő alatt nem sokat változott, nem tudom, hogy csinálja.

12 megjegyzés:

  1. De szép ötlet!
    Most újra gondolkodni fogok, és megszervezem- biztosan nagy sikere lenne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi, nagymamák szeretjük látni unokáinkat abban a környezetben is, meghallgatni, hogy énekelnek, kis versikéiket, szívesen veszünk részt. Volt már közös játék az unokával, különböző verseny, ki készít el hamarabb zokniból rongylabdát, gombolyag legombolyítása, sőt kukorica cső morzsolása, mi falun élünk, nagy volt a versenyszellem a gyerekekben is és a nagymamákban is.
      Köszönöm a látogatást :)

      Törlés
  2. Szép volt ugye Rózsa a mai délelőttünk.Igen nálunk is ismétlődik a sor.Nagyon szeretem óvó néninket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra mindig megható és szép az ilyen esemény, kellemesen eltöltött délelőtt volt, az óvónénik, ha más pályát választott volna, tévedett volna, szerintem kiváló pedagógus.

      Törlés
  3. Rozsa:)boldog pillanatok lehettek, nagyon edesek a gyerekek:)Az ovonenit a gyerekek tartjak fiatalon, tudom:)
    A ferjem doktorbacsija , aki 6 evesen vette ki a mandulajat, mikor elvittem hozza a Balazst , o jott ra, hogy az apuka doktorbacsija is volt:))nagyon szerettem.Amikor hosszabb ideig voltunk otthon, eljott, sutottem muffint es jokat beszelgettunk.Kiderult a vilag minden pontjan van volt kisbetege:)
    Ez most olyan jo, hogy eszembe jutott, koszonom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kis településeken ez sokszor előfordul, az unokám most ötödikes és három tanára is van, akik a lányomat is tanították, ez a helyzet az orvosokkal és lelkészekkel is, anyám és én egy lelkésznél konfirmáltunk. Jó elbeszélgetni velük, hihetetlen, hogy milyen apróságra is emlékeznek.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Nagyon aranyosak, kicsit zavarban is voltak a sok nagymama látványától, sokszor nem is tudták eldönteni, melyik nagyi ölébe üljenek :)

      Törlés
  5. Kellemesen telt az idő még az unokádban gyönyörködtél és persze a csoport társakban műsorban.

    Hamarosan nekem is lesz részem hasonló JÓkban:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép az ilyen közös nap, akaratlanul is eszünkbe juttatja a saját gyerekünket ilyen alkalomkor.
      Jó szórakozást kívánok neked kedves Jutka.

      Törlés
  6. Kár hogy ezek az évek hamar elszállnak...Nekem is volt benne részem, sokszor megértem nyelni.... hogy ne vegyék észre meghatodásomat...Alsó tagozatban is volt minden évben de akkor már öregek napjának hívták vagy valami hasonló... Bár nem a cím a lényeg....Ezek az évek is elmúltak....Sok szép ilyen eltöltött időt Neked és a többi nagyinak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Verám, bizony hamar elmúlnak, ez a legkisebb és ő is már két év múlva indul iskolába, már nem sok ünnepség van hátra.

      Törlés