2012. február 4., szombat

Hójelentés




Megérkezett, hideggel, széllel ahogy ígérték, most lapátolni, lapátolni, lapátolni...van bőven mit. Szerettem volna képeket készíteni, rétegesen felöltöztem, de nem sok ideig tudtam kint lenni, a kezem kis híján hozzáfagyott a fényképezőgéphez, kesztyűvel viszont nem tudtam képeket készíteni. Az utak járhatóak, a karbantartókat ez alkalommal nem érte váratlanul a nagy mennyiségű hó, viszont bármit megközelíteni annyit jelent, térdig süppedni a hóba, ezért csak ami a közelembe volt, azt fényképeztem, a tőlem megszokott fenyőimet, tuját. Érdekes ez a csend, autó alig ment el néhány, csak a hólapátok súrlódását a betonhoz lehet hallani, még kutya ugatást sem, a kakasom is reggel olyan furcsán kukorékolt, talán megfázott a torka, hiába, ez nálunk egy katasztrófa állapot.

16 megjegyzés:

  1. Rózsa nálunk is hasonló, vagy talán ugyan ez a helyzet a hóval és a kinti világgal. Szerencsére hétvége van így ráérünk havat lapátolni. Viszont, ha így folytatja a havazás hétfőn nem tudom milyen úton, módon megyek dolgozni? Reggel 25cm volt a lehullott hó mennyisége,de szerintem azóta még 10cm simán esett rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jutka, nálunk egyfolytába esik, képtelenség most már eltakarítani, ráadásul sarokház a miénk. Ma a lányom dolgozott, reggel korán még sehol sem volt eltakarítva a hó, azt mondja térdig gázolt a hóban mire beért a munkahelyre.

      Törlés
  2. Gyonyoruek a kepek igy is!:)tudom, hogy neha sok a hobol a sok, de en megis imadom.
    A kakasnak mezes teat javaslok:D

    puszi, szia:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is élvezem a hóesést, az előbb néztem ki, még esik, az esti fénynél csodálatosan csillog, gyönyörű látvány, már évek óta ekkora hó nem volt nálunk.
      Szép hétvégét kedves Ágnes:)))
      Ami a kakast illeti, fiatal még, eddig sem ment neki a kukurékolás tökéletesen, valószínű megijedt a hó látványától:)))

      Törlés
  3. Nekem is jutott belőle. Fele is elég lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hajnalban felkeltem, megnéztem, hogy mennyi hó esett. nagyon elszomorodtam, mikor láttam, hogy egy szem nem sok, annyiban sem volt részünk...
      Valamikor a kora reggeli órákban kezdett el szállingózni, nagyon apró szemekben.
      Akkor még gondoltam is magamban, hogy ebből nem lesz még annyi hó sem, hogy a szánkókat érdemes legyen előbányászni...
      Most estére, jó ha elérte az egész napos havazás a 10 cm!
      Most már nem esik, de még bármi történhet...
      Mindenesetre kihasználtuk a kihagyhatatlan alkalmat!
      :)))

      Törlés
    2. Kedves Hólabda, ez már tényleg sok mikor lapátolni kell, annak ellenére, szép hétvégét kívánok:)))

      Törlés
    3. Mónika kedves, a legkisebb unokám, Luca, nagy izgalommal várta a havat, most 4 éves és még nem látott ennyi havat, a bátya mesélte neki milyen várat építettek a tatival pár évvel ezelőtt és jöttek tegnap is, ma is, de nem tapad a hó, még hóembert sem lehetett csinálni, marad egyenlőre a szánkózás.
      Nálunk megállás nélkül esik, remélem Ti is kaptok belőle hétvégére, hogy a lányok örüljenek:)))

      Törlés
  4. Akkor én mit szóljak?:) Itt most is esik, jelenleg -15 fok van. De mindenhez hozzá lehet szokni,csak otthon már régen nem volt ilyen. Pedig emlékszem mikor kislány voltam, ez rendszeres volt télen. De legalább a gyerekek élvezik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lányom Finnországban él, ő azt mondja, abba bele kell születni, nem lehet megszokni.
      Évekig nem volt ekkora mennyiségű hó nálunk, mint ami most két nap alatt leesett, gyerekkoromban voltak telek, nagy hóval, mikor letúrták az útról, alig láttam a szemben levő házakat, később már gondolkoztam rajta, hogy valójában akkora volt-e, vagy csak én voltam kicsi:)
      Szép, téli hétvégét kívánok.

      Törlés
  5. Tényleg, Rózsa, nálatok sokkal nagyobb a hó, mint felénk.Ma reggel elsöpörtem, könnyű porhó, nem is kellett lapátolni...viszont ez a hideg...fájdalmas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma reggel csodálatos látvány fogadott a tegnapi szürkeség után, süt a nap, mindent vastag hótakaró borít és minden csillog, gyönyörű.
      A hideg nekem is fájdalmas...

      Törlés
  6. Hajszálpontosan jött hozzánk is. Ahogy ígérték.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk holnapra ígérnek még ennyit:)) bár hivatalosan nem hirdették ki a rendkívüli állapotot, az iskola és óvoda egyenlőre szerdáig zárva van.

      Törlés
  7. Válaszok
    1. Már sokkal több van és most is esik.
      Köszönöm kedves Roza a látogatást:)

      Törlés