2012. január 26., csütörtök

Egy éves a blog


Első születésnap, mindketten megértük, a blog is én is. Minden jeles dátumról szokásom megemlékezni, ez sem maradhat ki. Akkor félve fogtam neki, nem sok mindent  tudtam erről a világról, azok közzé az 50 felettiekhez tartozok, akik már későn, meghaladva az 50. évet kezdtek megismerkedni az internet világával, egy betegséget követő életmód változtatása eredményeként, később olvastam egy lesújtó statisztikát, a magyar nyugdíjasoknak nagyon kis százaléka használja az internet adta lehetőségeket, nekik szántam bátorításként, mi még tudunk tanulni, sok mindent még el tudunk sajátítani, ezért kapta a blog az 50. év felett nevet. Először olyan elképzelésem volt, ide fogom menteni mindazt amit életemben szívesen olvastam, később másként is alakult, ahogy jobban megismerkedtem a blogokkal és Ti kedves hozzászólóim, hozzászólásaitokkal bátorítottatok, elkezdtem saját szavaimmal, rövid beszámolókat írni, hagyományainkról, receptjeinkről. Előbb csak nagyon félénken, írói képességekkel nem vagyok megáldva, de ezzel csak kis százaléka az emberiségnek rendelkezik, azután mind bátrabban. Mit nyertem a bloggal? Sokat. Új ismeretségeket, sok tájat láttam, ahova már nem tudok elutazni, sok hasznos tanácsot olvastam, szép kézimunkákba és más kézügyességbe nyertem betekintést, a szabad időmet már úgy éreztem ki tudom tölteni valamivel ami érdekel és serkent, hogy én is valami újat tegyek, hogy azt a blogba be tudjam mutatni, sorstársakra találtam, amit addig úgy éreztem, hogy nagyon eseménytelen az életem, visszanézve a blogot, már látom, hogy nem úgy van, vannak események, bár már nem annyi és olyanok mint a fiatalabb korosztálynál, de érdekessé lehet tenni őket. Kedves 50. év felettiek, bátran, meglátjátok örömötöket fogjátok lelni benne. Az első bejegyzésemet, melyet január 27-én írtam, nem is tudom, hogy került hozzám, sem a szerző nevét, de ma is szívesen olvasom újra.

34 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot:)) Gratulálok, kitartást és sok ötletet a fennmaradáshoz!

    VálaszTörlés
  2. Rózsa gratulálok! A blogodhoz.....és hozzád is. Bizony így ötvenen túl az ember "lánya" már nehezebben tanul......viszont az erős akarat és a kitartás előbb vagy utóbb meghozza a gyümölcsét. Én egy hónappal előbb vágtam bele......kevés hozzáértéssel....teljesen egyedül csináltam meg. Nagyon jó érzés volt! Kívánok Neked sok-sok tartalmas, boldog kreatív éveket!
    Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Erika, gondolom vagyunk többen ezzel így, a lényeg, képesek vagyunk még tanulni, azelőtt én is úgy gondoltam, ez már a fiatalabbak világa, ma az életem része lett.

      Törlés
  3. További sikeres éveket kívánok neked!
    Ezzel a kívánsággal önző is vagyok, mert egyúttal magamnak is kívánom a jót! :)
    Átérzem a kezdetet, mert magam is ötven felett kezdtem és én nemhogy idegenkedtem, de egyszerűen gyűlöltem a számítógépet. Az ember míg él, változik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, kívánom, hogy jövőre mindannyian ismét itt találkozzunk:)
      Mikor az ismerősök megkérdezik tőlem, hogy sikerült elsajátítani segítség nélkül, viccesen szoktam válaszolni, sok volt a gomb rajta és felkeltette az érdeklődésemet:)))

      Törlés
  4. Gratulálok kedves Rózsa! Boldog szülinapot kívánok, sok ötletet, kitartást a továbbiakra. Én jelenleg kissé téma szűkében vagyok. Majd másfél évig szinte minden nap jelentkeztem. Mostanság örülök, ha a havi tízet elérem! Van ilyen, de nem szabad abbahagyni! Amíg jól érezzük magunkat benne, addig semmiképpen sem.... :)
    Jó a blogod, csak így tovább!
    Szeretettel: Joe bácsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez megesik, ilyenkor nem árt pihenni, az ötlet jönni fog magától, mi pedig ki fogjuk várni.

      Törlés
  5. Boldog születésnapot a blognak. A siker korfüggetlen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hólabda, azt mondják a blog olyan mint a tulajdonosa és minden blog megtalálja a maga olvasóját, azt hiszem ez így is van.
      Én nagyon örülök, hogy ilyen jó társaságot találtam itt.

      Törlés
  6. Nagyon Boldog Szulinapot es sok sok ilyet kivanok!:)

    Tudod ahogy irod, hogy valtozott a blogod es vele egyutt magad, en is igy elem meg.Volt konkret elkepzelesem, de az emberekkel valo erintkezes mindig valtoztat, es azt gondolom igy van jol:)Alakitjuk egymast.
    Nagyon szeretem a blogod, es nagyon orulok, hogy egymasra talaltunk!:)

    puszillak, szep estet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Ágnes.
      A változással egyetértek veled, ez tette lehetővé a társalgást, ami számomra sokat jelent, mindannyian különböző dolgokról írtok,mind számomra érdekes és értékes, egy új értelmet adtatok az életemnek, köszönet érte.
      Az egymásra találás kölcsönös, ugye ezt tudod?
      Puszillak:)))

      Törlés
    2. Igen tudom, erzem , hogy figyelunk egymasra:)Nagyon sokat jelent a "baratsagod"!:) es Temagad is ugyanolyan szinfolt vagy a blogoddal, mint barmelyikunk!

      puszillak:))

      Törlés
    3. Ezért külön köszönet:)

      Törlés
  7. Kedves Rózsa!
    Én csak nemrég találtam Rád, de annál gyakrabban látogatok el Hozzád! Szívesen olvaslak, szeretek itt, s sok szeretettel gratulálok Neked!
    Én egy hónappal később kezdtem el blogolni, mint Te, s sok időm nincs is rá. Még muszáj aktívan dolgoznom ,pedig szívesen itthon lennék már!
    szeretettel köszöntelek, s kívánom, hogy leljed sok örömödet a blog írásában, szerkesztésében!
    Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva, köszönöm szépen.
      Nagyon csodálom, azokat akik még munkaviszonyba vannak és blogot is írnak, mellette kézimunkáznak is, minden elismerésem.

      Törlés
  8. Gratulálok Rózsám.Nagyon szép lett egy év alatt a blogod,sok hasznos dolgot tudhattunk meg belőle Köszönöm a bátoritást amit nekem adtál amikor beinditottál a blogirás világába Igaz én közel sem vagyok ilyen szoprgalmas de örülök hogy elindultam neked köszönve

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Rózsám, én továbbra is bátorítani szeretnélek, szépek a blogjaid, látom ügyes kézműves dolgokkal is foglalkozol, folytassad, szépen csinálod, kitartás:)

      Törlés
  9. Csak gratulálni tudok Drága Barátnőm ehhez a kitartáshoz.Igaz néha látogatom lapodat,de nagyon szívesen jövök hozzád! Puszim.:)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Rózsa!
    Gratulálok az egy éves blog szülinapodra!!! A számitógép és a velejárója, nem a mi világunkhoz tartozik,,, nem ebbe nőttünk fel... Épp ezért sokkal nehezebb e téren mindent megoldani... a sok kihívást... ha nem a munkánkhoz tartozik a gép használata. Nekem is pár éve mondja valaki hogy a számítógépet egy kicsit is fogom használni ki nevettem volna... Nem ám még blogot is írni...Ráadásul a betűket is keresni kell,,,

    Csak írjál, jó olvasni.... szép hétvégét!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Vera, ezzel én is így jártam, kinevettem volna ha valaki mondja, most mikor az unokám azt mondja az anyjának, majd a nagyi megmutatja, hogy kell csinálni, büszkeség fog el, végeredményben ez az ő világuk, ők ebben nőnek fel és a nagyinak érteni kell a nyelvükön:)))

      Törlés
  11. Igen így is fel lehet fogni....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a lényeg, hogy ebbe a világba mi is "beletanultunk" és jól érezzük magunkat itt.
      Szép hétvégét kedves Vera:)

      Törlés
  12. Igen így gondoltam, csak bután fejeztem ki magam... bocsi...Neked is nagyon szép hétvégét és jó kézimunkázást!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én értetem, csak nem akartam válasz nélkül hagyni. Megpróbálom, de azt hiszem most hétvégén nem fog összejönni a kézimunka, más terv van.

      Törlés
  13. Bocs hogy megint itt vagyok... ha véletlen nem tudsz róla... hoztam egy blogot, szeretném ajánlani
    http://qtp-hu.blogspot.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már igen és köszönöm Vera, hogy szóltál:)

      Törlés
  14. Rózsám, kicsit megkésve, de nagy szeretettel gratulálok a blog-szülinaphoz!:)

    VálaszTörlés
  15. Grtaulálpo kedves Rózsa ! EZ a blogod is gyönyörű....követőd lettem.

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm szépen kedves annalíz, szeretettel köszöntelek mint új követőmet.

    VálaszTörlés
  17. További sok érdekes és egyben tartalmas bejegyzéseket kívánok! :-) A támogatás és segítség biztosítva! :-D :-D :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:) törekedni fogok és köszönöm a támogatást:)))

      Törlés