2012. január 24., kedd

Ajándékdobozt készítettem


Egy kedves ismerősöm blogjában olvastam, hogy bizonyos kor felett, már gond a memória, néhány tippet is adott a megőrzéséhez, a már ismert keresztrejtvény, pasziánsz, origámi mellett a dobozok és képeslapok készítését, megnéztem néhány oktató videót, nem tűnt nehéznek és egyébként is a születésnapok sorozata következik nálunk, mi tagadás, sokszor a dolgaimat egész más helyen lelem meg, mint ahogy emlékeztem hova tettem és a szemüvegem is rejtélyes módon eltűnik, gondoltam ezen javítok, mindenkinek személyre szabott díszdobozt fogok készíteni és abba fogom tenni az ajándékot. Ez is olyan volt, mint a TV műsorokban bemutatott különleges, könnyen elkészíthető receptek. Egy nap kell az anyag beszerzésére, másik a lereszelésére, pucolására, kikeverésére és a végén vagy hasonlít arra amit láttunk, vagy nem. Így, ünnepek után, nem nagy volt a választék papírokból, viszont a kis unokám a sárgát és a rózsaszínt szereti, már egyébként is érdekes színkombináció, de már volt elképzelésem, hosszú keresgélés után minden megvolt, nekifogtam.


A doboz nagysága 35x25x12 cm, mindent kimértem, kirajzoltam, kibírkoztam magam a kartonnal mivel a kereskedő, hogy könnyebben tudjuk hazavinni, rolniba tekerte, körbesétáltam az asztalt néhányszor, de már mutatkozott valami belőle.


Körbevágtam, a sarkait kivágtam, utána ragasztottam és rögzítettem míg a ragasztó megszárad.


Mivel nem találtam megfelelő mintás kartont, így kénytelen voltam sokkal vékonyabb papírt használni a doboz tetejének és, hogy ne horpadjon be, ráragasztani a sárga kartonból egy téglalap formát a vékony papírt pedig duplán használni, ennek is kivágtam a sarkát, ragasztottam, rögzítettem, de ekkor már nagyon fulladtam a ragasztótól, nem baj, nemsokára kész, már láttam is a végeredményt. A kis unokám most lesz 4 éves, a hercegnők korszakát éli, ezt nem lehetett kihagyni, egy hercegnős dobozban fogja kapni az ajándékot. Két óra alatt készült el, nagy örömmel összeillesztettem, kitűnő, pont ilyet képzeltem. Remélem a kis hercegnőmnek is tetszeni fog, én pedig legalább egy rövid ideig mindig tudni fogom, hol van a szemüvegem. A jól végzett munka után, a férjem segített eltávolítani a ragasztót a kezemről, majd ellátni a sebeket, melyeket a karton okozott, fáradtan, fájó derékkal huppantam az ágyamba pihenni, mire a férjem megkérdezte: nem egyszerűbb lett volna ezt megvenni? Férfiak, ki érti őket...?

12 megjegyzés:

  1. Szépen leirtad a kis doboz történetét és nem csak a történet szép a dobozod is:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az első Rózsám, lesz még jobb is, sok születésnap lesz a jövő hónapban:)))

      Törlés
  2. Nagyon tetszik:)es ha mar dobozos, nagy dobozgyujto vagyok:D a kulonbozo bogreg mellett, mert az is.Nagyon sokfele meretu, szinu dobozom van:)

    Nagyon tetszett, ahogy leirtad Rozsa:)az utolso kerdesre a valasz, pedig ki mas, mi nok:))

    puszi, szia:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudtam Ágnes, hogy gyűjtöd a dobozokat, ha mégis rászánnád magad a készítésére, előbb egy kicsin ki kell próbálni, nekem is ezt kellett volna tenni:))már ott rájöttem volna a nehézségeire és arra, hogy a papír észrevétlenül, de nagyon vág:)) én tudok humorizálni a saját számlámra is:)))
      ui. a szemüvegemet továbbra is keresem:))
      Puszillak

      Törlés
  3. Hát akinek van kézügyessége meg sok-sok ideje, ilyen csodákra is képes :))))))))) (ezt egy kétbalkezes írta :)))))) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mobi, pillanatnyilag tényleg van sok időm, kézügyesség? talán, de ez kicsit nehezebb mint gondoltam volna:))))

      Törlés
  4. Nagyon aranyos lett a doboz és megérte a bajlódás.A férfiak? Hát a meccset miért nem videóról nézik? stb.... Nekik is megvan a saját...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Hólabda, a férjem nem értette, miért kellett egy napot Szabadkán a papírboltokat járni és ennyit küszködni egy dobozért, ő egyszerűen megvette volna, nem értette, hogy egyedit akartam és valamit csinálni, amit még eddig nem próbáltam.

    VálaszTörlés