2011. október 7., péntek

Savanyú leves nyúlból


Erre a célra a belsőségeket használom fel, egy kis hús hozzáadásával. Egy kis olajon párolok egy kisebb fej, apróra vágott, vöröshagymát, hozzáadom a belsőségeket a hússal és párolom, míg a hús meg nem fehéredik, hozzáadom a karikákra vágott répát, zöldséget, paszternákot, néhány babér levelet, szemes borsot, őrölt paprikát, ízlés szerint sózom majd felöntöm vízzel és főzöm, míg a hozzávalók majdnem készre puhulnak. Ekkor adom hozzá a rizst és főzöm, míg a rizs teljesem meg nem fő, ecettel és tejfellel ízesítem.

8 megjegyzés:

  1. Finom lehet nagyon! Nálunk otthon sosem főztek savanyú levest....az anyósoméknál ettem először, de az sertéshúsból, belsőségből készült....nem volt benne zöldség.....a többi úgy készült ahogy leírtad.
    Kellemes hétvégét kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Mi szeretjük, valamikor én is sertéshúsból készítettem, de abban is voltak zöldségfélék.
    Egy próbát megér és bármilyen húsból el lehet készíteni.
    A hideg, esős idő ellenére, szép hétvégét kívánok.:)

    VálaszTörlés
  3. Vadnyúlból ettem egyszer levest. Isteni volt. Amúgy is szeretek mindenféle belsőséget.

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nagyon finom Józsi és bármilyen húsból és belsőségekből el lehet készíteni.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomnak látszik! Nem nagyon szoktam ilyent főzni.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Hólabda, próbáld ki, meglátod meg leszel elégedve vele.
    Köszönöm a látogatást:)

    VálaszTörlés
  7. Erika, mifelénk is téli levesnek számít, gondolom a disznótorok miatt, akkor van friss hozzávaló.
    Köszönöm a látogatást:)

    VálaszTörlés