2011. február 5., szombat

Eurokrém


Hozzávalók:
1 liter tej
20 e.k. cukor
20 e.k. liszt
2 margarin
2 vaniliás cukor
5 tojás
10 e.k. cukor
50 gr kakaó
100 gr pörkölt, darált mogyoró

Tej felét forrni tesszük, másik felét összekeverjük a liszttel és cukorral, hogy sima masszát kapjunk. A forró tejet ráöntjük és állandó keverés mellett, lassú tűzön, hogy ne csomósodjon meg, főzzük.
A 2 margarint kikeverjük és a megfőtt masszát ráöntjük, összemixeljük. Egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját, keverés közben.
5 tojás fehérjét felverjük kemény habnak, aprádonként hozzáadva a 10 e.k. cukrot, hozzáadjuk az előző masszához, összekeverjük.
Két részre osztjuk, az egyik feléhez hozzáadunk 50 gr kakaót, a másik feléhez 100 gr pörkölt, darált mogyorót.
Poharakba töltjük, fele csokis, fele mogyorós krém, tetejét meg lehet szórni darált, vagy díszíteni egész mogyoróval.

1 megjegyzés: