2011. január 29., szombat

Baklava



Hozzávalók:
450-500 gr rétestészta(nálunk kapható baklava tészta,ami kicsit vastagabb a rétestésztától)
150 gr olvasztott margarin
100 gr őrölt dió
Fél kiskanál fahéj
2 e.kanál cukor

Hozzávalók a sziruphoz:
350 gr cukor
Ugyanannyi víz
6 e.kanál méz

Megfőzzni a szirupot sűrűre,elosztani a tésztát 4 részre,a cukros diót 3 részre,minden réteslapot megkenni olvasztott margarinnal,egymás tetejére rakni egy tepsibe,rászórni a diós tölteléket.Éles késsel,romb alakúra darabolni,jól megspriccelni vízzel és sütni 30-40 percet 220 fokon.Mihelyt kivettül a sütőből ráönteni a kihűlt szirupot,hagyni kihülni,míg jól beissza a szirupot.


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük:)
    Mikor sütsz megint?

    VálaszTörlés
  2. Igény szerint:)) szólni fogok ha megtudom ki vagy:))

    VálaszTörlés
  3. Érdekes a neve,még sose halottam.Köszi a receptet ki fogom próbálni. Puszi

    VálaszTörlés