Hozzávalók:
750 gr gibanica tészta(vastagabb rétestészta)
2 dcl tejföl
5 tojás
só ízlés szerint
A túrót, tojást, tejfölt jól összekeverjük, megsózzuk ízlés szerint, felhígítjuk tejjel és ásványvízzel.
A tepsit megolajozzuk, ráteszünk egy lapot és kicsit megkenjük olajjal.
A többi lapot darabokra szaggatjuk és az előző masszába tesszük, ráöntjük a tepsibe helyezett lapra, tetejére egy lapot helyezünk és megkenjük olajjal és tejjel.
Mikor kisült, ismét megkenjük tejjel és letakarjuk ruhával, hagy a felső lap megpuhuljon.
Még nem is hallottam erről, de nagyon guszta és egyszerű elkésziteni ahogy leirtad, tehát kipróbálom egyik hétvégén:))
VálaszTörlésEz egy szerb specialitás, ők nagyon megsózzák, azért írtam ízlés szerint sózni, érdemes kipróbálni, nagyon finom.:)
VálaszTörlésFinom lehet,kiirtam. Köszike.♥
VálaszTörlésÉn szeretem és a család is, már rég csináltam, azt hiszem most bepótolom.
VálaszTörlésNagyon guszta még nem is hallottam róla megcsinálom köszi Gizus!!!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, nagyon finom, jó étvágyat hozzá Gizella:)
VálaszTörlés